Relatie Verliever Ritueel

Opdracht 3 – ♥ Verdiepen 

Inquiri

Lees de opdracht eerst een keer helemaal door samen…

Ga tegenover elkaar zitten op een afstand die prettig is waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken. Jullie gaan om de beurt een ‘Inquiri’ doen waarbij de een de ander steeds opnieuw dezelfde 2 vragen stelt;

♥ Hoe zie jij onze relatie in de meest stromende vorm voor je ?

♥  Wat staat daarvoor in de weg.

Bij een inquiri wordt je elke keer dezelfde vraag gesteld. Nadat de eerste vraag gesteld is geef je antwoord. Jij bepaalt het tempo. Het is jouw reis/onderzoek. Als dat klaar is wordt de tweede vraag gesteld. En vervolgens weer opnieuw. 20 minuten lang. (zet een timer)

Kijk of je de vraag steeds als nieuw kunt horen. Ben nieuwsgierig wat er komt. Laat je verrassen. Het is een manier om zelf dieper te kunnen kijken. En om genuanceerder een bepaald thema of worsteling te onderzoeken. Het is als reizen in je ziel. Je kunt het niet verkeerd doen.

Als er steeds hetzelfde antwoord komt dan is dat zo. (Wellicht is er aan dit antwoord nog een aspect wat gezien wil worden?) En als er niets komt dan is dat ook zo. (stilte, niet weten zijn vruchtbare grond voor nieuwe inzichten, wendingen, heling en helder weten)

Je hoeft niet kort te zijn, je mag in een stroom komen en uitweiden over de vraag.

Laat jezelf verrassen door jezelf…. Het wordt pas boeiend na de eerste antwoorden die je nu al bedacht hebt…..

Na 20 minuten stoppen jullie, sluit beide even je ogen. Ben even gewaar van wat je nu voelt en ervaart. Geef daar even ruimte aan. haal dan een aantal keer bewust adem en wissel.

Als vragen-steller  ben je als een liefdevolle oordeel-loze Buddha… Je houd jouw mening, gevoelens, gedachten bij je en keert steeds weer terug met jouw liefdevolle aandacht naar je partner.

Je bent de spiegel waarin de ander kan reizen/zien…

Beide staten (vragen steller en beantwoorder) vragen telkens om echt helemaal in het Hier En Nu te zijn. Steeds weer opnieuw…

Het is als in meditatie….

< terug naar alle opdrachten