De val van de koning

Nou zucht hij, ik heb haar dat ook al vaker gezegd.
Hij oogt wat ongeduldig, zelfs wat geïrriteerd.
Als zij zo doet, ja dan….

De man wil graag gelijk…

Hij heeft op verschillende plekken en op verschillende manieren werk gedaan aan zichzelf en probeert zijn vrouw te overtuigen van haar klus.

Ze kijkt verslagen en trekt terug.

De man heeft een punt, maar ik begrijp ook heel goed dat de manier waarop hij het aanraakt “ik weet het beter en het moet zus en zo”  niet gaat werken.

Zij wil eerst gezien en gehoord….

Maar om dát aan te raken is het weer nodig hem te zien..

Voorbij de bet-weter zie ik een bange man. Bang dat het niet lukt. Dat ze het als jong gezin in het centrum van Amsterdam, niet gaan redden. Bang voor afwijzing, bang voor falen en bang om weer opnieuw te moeten voelen, niet goed genoeg te zijn. Het is veel. En hij is best bereid te kijken…maar is ook boos.

Wat verdrietig hè, zeg ik, dat jullie elkaar niet kunnen vinden? En wat fijn dat je zo bereid bent en zo hard aan jezelf hebt gewerkt… Je doet super je best. Maar om haar te bereiken zul je van je troon af moeten….

Beter weten is een strategie…. Ook al heb je veel gedaan en gekeken.
Als jij niet meeneemt dat je bang bent, van alles probeert, maar soms ook niet goed weet hoe, komt ze niet en kom jij niet dichterbij. Dit gaat ook over je eigen machteloosheid toelaten.

Het is zo spannend dit aan te raken. Langs mijn eigen koppigheid en beter weten. Met respect en nederigheid.

Even is het stil en dan komt hij van zijn troon.

Ik weet t ook niet, zegt hij…
We doen allebei zo ons best, antwoord ze.

#verlieveren #liefdevol #relatie #therapie #relatietherapie #trauma #relatiecrisis #scheiden #scheiding #vergeven #verbinding #contact #liefde #authenticiteit