Wat wil nog licht ?

Vanochtend rond 6 uur was de maan op haar volst. Ze scheen vol mijn slaapkamer in!

Ik ervaar deze periode van het jaar als intens, vol en ook krachtig. In mijn praktijk is veel heling nodig en alles komt heel precies. Alles wat er is, doet er toe….

Ook in de relaties van de stellen die bij me komen, waardoor het regelmatig twee voor twaalf is. Op alle vlakken wordt de balans opgemaakt. Alles wat er toe doet wil nog gezien of een plek. Alsof hier en daar nog issues, voordat het echt donker wordt, om licht vragen.

Diepte

Het is een volte, anders dan in de zomer. Het is misschien meer een diepte die goed te dragen is maar ik moet er wel bij zien te blijven en mijn aandacht focussen.

En aan de andere kant verlang ik ook naar de stilte, naar het even niets. Ik kijk er naar uit dat ik even mag zijn, thuis met mijn gezin en in mijzelf. Het voelt alsof ik mij daarvoor aan het klaar maken ben. Zo valt de kerstperiode altijd zo mooi samen met het verlangen naar onze menselijke winterslaap.

Deze energie voel ik zo weerspiegelt in de dierenriem tekens waar we op dit moment door worden beïnvloed. De maan in Tweeling en de zon in Boogschutter. Ik voel de diepte, het aan willen kijken van de waarheid, van wat nodig is van Boogschutter en het verlangen los te laten, me te verliezen in een boek, of wat doelloos te fladderen van tweeling.

Gisteren had ik de volle maancirkel. We deden een opstelling met een ontmoeting met oermoeder.  Het was heel ontroerend. Ze vertegenwoordigd het veld wat ons draagt. Het is fijn haar liefdevolle energie te herinneren de komende weken waar het eerst nog even nog donkerder wordt. Een tijd die vraagt om loslaten en durven niet te weten. Er is niets meer te doen dan te vertrouwen en je gedragen te weten.

Een oefening die helpt vertrouwen te voeden:

In het licht zetten:

Soms zie je dat iemand, die je dierbaar is, het lastig heeft maar is het niet jouw taak er iets aan te doen. Je kunt iemand niet helpen.

Misschien is de pijn die iemand ervaart indirect het gevolg van stappen die jij hebt moeten maken. Of je verlangt naar een ander contact met iemand maar je weet niet hoe dat te beinvloeden.

Voor al deze situaties waar je misschien zou willen helpen, je schuldig voelt en/of je op je vingers moet bijten is er de volgende oefening:

    • Ga zitten en neem een beeld voor je van deze persoon in zijn/haar meest stralende vorm.
    • Concentreer je een tijdje op dit beeld en visualiseer er dan een wit stralend licht omheen.

 

Vertrouwen geven is heel krachtig. Het zet iedereen op de juiste plek.
Je geeft hiermee iemand licht, kracht én het vertrouwen dat hij of zij de situatie zelf kan dragen.
Voor jou is het een mooie oefening in onvoorwaardelijk liefhebben. De ander hoeft het namelijk helemaal niet te weten.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *