Als jij je terugtrekt word ik bang

Laatst zij een man tegen vriendin; als jij je steeds zo terugtrekt word ik bang dat je ook niet meer terugkomt. Zo is het in mijn vorige relatie nl ook gegaan. Dat is een trigger.

Pijn moet weg

De man was boos. Ik was getroffen door zijn helderheid maar verwonderde mij over zijn conclusie. Zijn oplossing was namelijk dat zij zich niet meer mocht terugtrekken.

Ik herkende het. Het mechanisme; iets doet mij pijn en dat wat mij pijn doet moet weg. In plaats van: iets doet pijn omdat het raakt aan iets ouds en ik ga dat dragen.

Wij mensen zijn zo geneigd om pijn als iets te zien wat er niet hoeft te zijn. Dat alles op alles gezet moet worden om situaties die raken te vermijden. En dat als iets zeer doet er dus iets niet goed is. Zo ook de man die zijn vriendin opdroeg zich niet meer terug te trekken.

Pijn is een emotie die omarmd moet worden. Draag de pijn en ze brengt je naar de essentie waar het je omgaat.

Ik vroeg hem wat gebeurt er met jou als zij zich terugtrekt? Hij antwoordde; Dan wordt ik bang. Waarvoor ben je bang? Dat ze niet meer terugkomt. Hoe voelt het als je je voorstelt dat ze niet meer terugkomt? Heel verdrietig. Waarom? Dan ben ik alleen. Ik liet hem daar een tijdje in zijn en vroeg hem toen hoe is het om bang en alleen te zijn? De man antwoordde dat het wel oke was. Vervolgens liet ik hem naar zijn vriendin kijken en vroeg hem wat hij voelde. Zijn gezicht ontspande, hij lachte en riep bijna uit; Ik vindt het zo fijn om bij je te zijn! Het kon helemaal ontvangen worden. De twee waren zichtbaar vervuld.

Wauw zei ik dus als zij zich terugtrekt en jij je durft te laten raken kom jij bij jouw liefde en verlangen om samen te zijn?

Wat een kado! Hoe zou het zijn als je het op kon brengen haar daar elke keer weer mee te verwelkomen?

Wat heb jij dan te nemen, vroeg ik?

Het risico dat ze niet terugkomt maar dat is tot nu toe nog nooit gebeurt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *